Svls
Святе Вчення, ст. 117

Римський папа, "Святий отець, займаючи становище до актуальних політичних питань, назвав націоналізм — ворогом людського братерства", "Шлях Перемоги", 1 серпня, 1965р., Мюнхен. Отже, в ім'я "людського братерства", треба перетворити людство в покірне (без національних прикмет) стадо Христове, або в стадо Маркса-Леніна.


132.

3апитання. Між Українцями іноземна Віра устійнила поняття: побожний, значить покірний, смиренний раб Божий. У церкві щонеділі можна почути: "со страхом і трепетом підступіте". Чи така побожність була властива нашим Предкам?

Відповідь. У "Мага Вірі" пишу, що нашому слову Віра після 988 року було дане не наше значення. Предки (Скити-Анти) кажучи Віра, мали на увазі: Відданість, Відвага, Мужність, Натхнення. У внуків Дажбожих високо цінувалася Честь, Милосердя, Відданісь. І головне — Зрідненість. Бо ж всі вони Дажбожого походження (люди одного Роду). Вірний РУНВіри шляхетна Людина, цілісна. Він по-народженню й no-Вірі Українець.

У семітському понятті: люди — раби Божі. Я кажу: рабство незалежно від того, яке воно (Боже чи світське) є рабством (невільництвом). Де рабство освячене релігією і Богом благословенне, там рабська мораль зміцнена рабською культурою. Карл Маркс (внук рабина), дивлячись на релігію і мораль з позицій "Біблії", прагнув знищити релігію і мораль. Щоб знищити релігію і мораль, треба утверджувати мораль знищення моралі, релігію знищення релігії. Без моралі знищення і без віри в таку мораль, нічого знищити не можна. Знав це Маркс чи ні? Знав: і він хотів знищити мораль Христову, щоб утвердити мораль Марксову.

Є мораль (звичаєвість), яка втверджує милосердне ставлення Людини до Людини, і вона відчутна у всіх релігіях цього століття. Та не забуваймо: є неоднакові розуміння милосердя. Маркс, щоб оправдати мораль насильства, ніби жартуючи, пише ("Капітал"), що "Насильство є бабою повитухою, яка бере нове суспільство з матки — старого".

Насильством (мечем і вогнем) були в Україні-Русі запроваджені юдейо-християнізм і москвино-комунізм. І що ж: з насильства постало насильство в новому суспільстві. Знасилувана душа в ім'я зла чи добра, вважається знасилуваною.

Світлою є та Доброта, до якої хочеться підходити з святою волею в душі. Святість є тому святістю, що вона і волею, і любов'ю, і милосердям збагачує душу.


133.

3апитання. Слово "Мир" усіми Народами пошановане. Чому ж впродовж історії людства племена воюють з племенами, країни — з країнами, релігії — з релігіями. І дивне те, що всі воюють, щоб був Мир.

Відповідь. Зійшлося п'ять представників п'ятьох племен, щоб поговорити про Мир. Швед каже "фред", Англієць — "гас", Поляк — "покой", Литовець — "танка", Українець — "мир". І кожний з них має своє розуміння Миру.

Усе, що живе (свідоме і несвідоме) воює. У тілі Людини і на планеті Земля ніколи не було миру. Тіло, щоб жити, весь час веде боротьбу зі своїми внутрішніми і зовнішніми

117