Svls
Святе Вчення, ст. 158

188.

3апитання. У ЗЗ-му мій дід, умираючи з голоду, казав: "Україна моя хліборобна, Москві хліб віддала, а сама голодна". Терпіли, умирали, бо держави своєї не мали. П'ятсот літ тому хліборобові було легше жити, ніж тепер в державній Україні.

Відповідь. Були в Україні-Русі такі часи, що хлібороб ішов за плугом, тримаючи при поясі меча і стрілу в сагайдаку. Щоб від несподіваного нападу кочовика оборонити жінку і діток, що сидять ось там (біля воза). Хліборобів любила воля тому, що вони її любили не співами жалісливими, а грудьми — ішли на поєдинок з тими вторжниками, які в них хотіли відібрати земний рай (благословенні степи їм передані славними Предками Трипільцями (Скитами-Антами-Русичами)).

Від Колими до Соловків (на просторах імперії Зла) лежать наші кості. І в кожному місті України — масові Могили. Ми пережили жахіття імперських тортур. Смертоносні голодівки заплановані в Москві. Наш мозок з дитячих літ прополоскували антиукраїнськими ідеологіями, щоб ми не були ми. У нас відбирали наших синів-соколів, щоб вони на Курильських островах обороняли Тюрму Народів, яка чинила злочини у наших глиняних, соломою критих, окрадених хатинах. Ми все витримали. Все перетерпіли.

І сьогодні наші душі стомлені. Тілесні сили ослаблені. Та, не зважаючи на все це, зробімо останній спасаючий подвиг: не нарікаймо, що в державі Україні тяжко живеться. Нарікайли ніде і ніким не були пошановані. Станьмо стіною на наших кордонах, обороняючи спокій в душі народу, мир у наших селах і містах. Станьмо кращими, ніж ми є: відновімо довір'я до себе, віру в себе і своєю працею зробімо себе багатими людьми. І не забуваймо, що воріженьки заздрять нам.


189.

3апитання. Я придбав "Коран" і "Біблію" — бо наша інтелігенція робить духовне відродження. Я в цих книгах буду шукати Бога, шукатиму себе. Бо кажуть, що в "Мага Вірі" Україна поставлена в центрі Світу, а це що: націоналізм.

Відповідь. Кажеш, що будеш шукати себе? Якщо ти не знаєш, де ти є, хто ти, і почнеш себе шукати там, де тебе немає, станеш блудним сином. "Коран" і "Біблія" — духовна література не твого Народу. У "Корані" розуміння Бога арабське. У "Біблії" розуміння Бога юдейське. Три рази прочитай ці святі книги, і згадки не знайдеш про твій Народ, його звичаї, обряди, його болі і радощі. Там, де немає твого Народу, немає й тебе.

Ти, як і кожна дитина, народився вільним, з непорочною душею. Народився під лагідним сонцем, на багатій предківській землі. Народився з чистим допитливим розумом. Думай вільно і чесно. Планета Земля кругла. І там, де ти зараз стоїш, її центр. І тому твоя Вітчизна — славна Україна-Русь є таким же центром Світу, як Рим, Адіс Абеба, Єрусалим, Медіна, Токіо.

Шукай себе в собі, пізнаючи глибинні коріння твого Народу, його вдачу. У твоїй душі повинна бути твоя свята Віра, твій Бог (тобто, твоє рідне розуміння Бога). І коли так буде, значить ти знайшов себе, свій незалежний шлях життя, о, ці духовні скарби мають тільки благородні люди. Слава Дажбогу, нашому, Він єси Милосердя, Любов і Правда святая.

158