Svls
Святе Вчення, ст. 58

Сутність тієї чи іншої релігії народилася з свідомости, з роздумів і хвилювань. У ній втілені характер Народу, рівень його культури і духовного таланту. Різні раси, нації і тому й шляхи віри різні і різні розуміння Бога.

Наприклад, «Іслам — релігія перфектної покірности Аллахові», «Заратустріянізм — релігія етичного конфлікту, змагання двох сил — Світла і Тьми», «Китайська релігія — релігія космічної гармонійносте», «Індуська релігія — релігія спокійної єдносте і об'єднаного миру».

«Буддистська релігія — релігія скасування світового страждання». «Юдейська релігія — релігія покірности законові, батьківському Богові, предківським обрядам». «Шінто — рідна Японська національна релігія — релігія вірносте державі і родинному об'єднанню».

«Помазанківська (тобто юдейо-християнська релігія — релігія батьківства Божого, смиренносте і не противлення злу». «РУНВіра— релігія вірности Батьківщині. Культ Предків і вдосконалення Єства». Я вже говорив: Буддизм, Юдейо-християнізм, Мусульманізм — релігії інтернаціональні, та кожна з них вийшла з національного кореня. Індуїзм, Конфуціонізм (Китай), Юдаїзм, Шінто, РУНВіра — рідні національні релігії. Інтернаціональні релігії агресивні. Знаємо про жорстокі війни, які велися між мусульманами і християнами за володіння над новими душами. Національні релігії не призначені на експорт, вони не посилають проповідників, щоб чужим людям накидати свої розуміння Бога, моралі, культури.


64.

3апитання. У церквах парафіяни співають пісню «Боже, нам єдність подай». Зворушлива пісня. Яка Ваша думка?

Відповідь. Я вважаю, що мелодійна пісня «Боже, нам єдність подай», здеморалізовує духовні сили Народу. У католицькій церкві її співають, думаючи про єдність Народу підлеглого Ватиканові. У греко-православній церкві її співають, думаючи про єдність Народу підлеглого догмам, канонам, ритуалам греко-ортодоксії. Отже, в словах «єдність подай» закладений дух роз'єднання Народу.

Бог не роз'єднував Українців. А коли вони самі себе роз'єднали, підпорядкувавшись чужим релігійним авторитетам, то жебрання єдности в Бога не моральне. Єдносте ніхто нікому не дає. Її не можна ні вижебрати, ні вимолити, ні купити.

Єдність постає сама по собі, як вияв високих моральних і культурних основ Народу. Народ без єдности значить Народ без національної моралі (усталеної звичаєвости). Хто Народ в ім'я іноземних релігій чи ідеологій роз'єднує, розсварює, той його здеморалізовує, ослаблює в ньому вроджене священне почуття зріднености і національної гідности. У «Мага Вірі» пишу, що з Рідного постає Рідне, а з Чужого — Чуже. Рідне єднає Народ біля Рідного.

58